Ε.Ο.ΚΑ.Ν.

Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ

ΝΕΑ

Συμμετοχή του ΕΟΚΑΝ σε διεθνές εκπαιδευτικό σεμινάριο στη Βαρκελώνη
Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024Το Εργαστήριο Ελέγχου Ντόπινγκ της Βαρκελώνης επισκέφθηκαν στελέχη των τμημάτων Ελέγχου Ντόπινγκ και Επιστημονικής Υποστήριξης και Ποιότητας του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ). Ο ΕΟKΑΝ ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της διευθύντριας του Εργαστηρίου Ελέγχου Ντόπινγκ της Βαρκελώνης  Δρ. Ρόζα Βεντούρα Αλεμάρυ και τα στελέχη του παρακολούθησαν εκπαιδευτικό σεμινάριο  για το πρόγραμμα Βιολογικού Διαβατηρίου Αθλητών (Athlete Biological Passport) και την εφαρμογή της μεθόδου της Ξηρής Κηλίδας Αίματος (Dried Blood Spot) στο πρόγραμμα Καταπολέμησης του Ντόπινγκ, μιας συμπληρωματικής μεθόδου ανίχνευσης χρήσης ουσιών, η οποία ήδη εφαρμόζεται πιλοτικά στο διεθνές πρόγραμμα Αντιντόπινγκ.

Η αποστολή του ΕΟΚΑΝ είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις εξελίξεις στα πεδία αυτά, να ενημερωθεί για επιμέρους προβληματισμούς και να ανταλλάξει απόψεις και γνώσεις με εκπροσώπους του χώρου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ άλλων χωρών.Επιπλέον, είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο σύγχρονο Εργαστήριο Αντιντόπινγκ της Βαρκελώνης και να ενημερωθεί και για το σπουδαίο έργο της επιστημονικής ομάδας του εργαστηρίου στον τομέα της έρευνας.

Ο Διοικητής του ΕΟΚΑΝ ιατροδικαστής δρ. Γρηγόρης Λέων δήλωσε «Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ, εφαρμόζοντας τα υψηλότερα πρότυπα αντιντόπινγκ σε παγκόσμιο επίπεδο και επενδύοντας  στην ενημέρωση και την εκπαίδευση συνεχίζει με γνώση και σχέδιο να κερδίζει καθημερινά τη μάχη για ένα καθαρό αθλητισμό».

 

 

O EOKAN στηρίζει το έργο του ΚΥΑΔΑ
Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων(ΚΥΑΔΑ) επισκέφθηκαν ο Διοικητής του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ(ΕΟΚΑΝ) Δρ. Γρηγόρης Λέων και στελέχη του Οργανισμού.

Σε μια ουσιαστική κίνηση προσφοράς προς τον συνάνθρωπο ο ΕΟΑΚΑΝ προσέφερε  στο ΚΥΑΔΑ  μπλουζάκια, καπέλα και γραβάτες που θα διατεθούν μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου αλλά και στον άστεγο πληθυσμό.

Τους ανθρώπους του ΕΟΚΑΝ υποδέχτηκε και ευχαρίστησε για τη δωρεά η Πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων Τζίνη Γεννηματά.

Ο Διοικητής του ΕΟΚΑΝ δρ. Γρηγόρης Λέων δήλωσε «Με ιδιαίτερη αγάπη και υψηλό συναίσθημα προσφοράς επισκεφθήκαμε το ΚΥΑΔΑ, του οποίου έχω την τιμή να έχω διατελέσει πρόεδρος στο πρόσφατο παρελθόν. Ως Οργανισμός είμαστε υπερήφανοι που μπορούμε να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα ανθρώπων που έχουν ανάγκη»

Ο ΕΟΚΑΝ στο Συμβούλιο της Ευρώπης για το αντιντόπινγκ
Τρίτη, 4 Ιουνίου 2024