Ε.Ο.ΚΑ.Ν.

Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ

Εκπαιδευτικό σεμινάριο προπονητών

Εκπαιδευτικό σεμινάριο προπονητών

 

Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε το διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο για προπονητές αθλητών που έχουν ενταχθεί στον Κ.Ε.Α. (Κατάλογο Ελεγχομένων Αθλητών) του Ε.Ο.ΚΑ.Ν., ομοσπονδιακούς προπονητές και προπονητές που έχουν συμμετάσχει με τους αθλητές τους σε Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα.

Τους συμμετέχοντες προπονητές, καλωσόρισε ο Διοικητής του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ Δρ Γρηγόρης Λέων, ο οποίος στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Είμαστε σύμμαχοι στην ανάταξη του ελληνικού αθλητισμού. Ο ρόλος σας είναι καθοριστικός, καθώς πέρα από το αθλητικό κομμάτι και τις επιδόσεις, διαμορφώνετε το χαρακτήρα και την προσωπικότητα του αθλητή. Είστε οι άνθρωποι που μπορείτε να τους διδάξετε τις αξίες και τα ιδανικά του “ευ αγωνίζεσθαι”».

Εισηγητές στο σεμινάριο, το οποίο ήταν στο πλαίσιο των υποχρεώσεων του Ε.Ο.ΚΑ.Ν., όπως αυτές ορίζονται από τον κώδικα του WADA, ήταν στελέχη του Οργανισμού καθώς και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αρχής Αντι-ντόπινγκ (CyADA) Δρ Μιχάλης Πέτρου.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη ο Ε.Ο.ΚΑ.Ν. έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία αντίστοιχα σεμινάρια για αθλητές που βρίσκονται στον Κ.Ε.Α., όπως και για αθλητές που επιστρέφουν στην ενεργό δράση, ενώ συμμετέχει και στις σχολές Προπονητών της Γ.Γ.Α.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι