Ε.Ο.ΚΑ.Ν.

Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια από τον EOKAN στην Άρση Βαρών και σε σχολές προπονητών

Δύο διαδικτυακά εκπαιδευτικά σεμινάρια πραγματοποίησε ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ(ΕΟΚΑΝ), συμβάλλοντας με ουσιαστικό τρόπο στην επίτευξη του εθνικού στόχου για έναν καθαρό αθλητισμό, μακριά από απαγορευμένες ουσίες. Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή του Διοικητή Δρ. Γρηγόρη Λέων, αλλά και στελεχών του Οργανισμού ως εισηγητών.

Το πρώτο σεμινάριο έγινε με τη συνεργασία της Ομοσπονδία Άρσης Βαρών εν όψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων/Κορασίδων και το παρακολούθησαν αθλητές, προπονητές, γονείς και παράγοντες. Στο δεύτερο σεμινάριο αφορούσε τις σχολές προπονητών Ορειβασίας, Ιππασίας, Ζίου Ζίτσου, Πάλης και Ποδηλασίας

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν από τους εισηγητές του σεμιναρίου για τα εξής  θέματα ντόπινγκ και αντιντόπινγκ διαδικασιών:

- Η σημασία του Γραφείου Έρευνας και Συλλογής Πληροφοριών στην καταπολέμηση του ντόπινγκ

- Παραβάσεις αντιντόπινγκ/Πειθαρχικές – ποινικές κυρώσεις

- Κατάλογος απαγορευμένων και TUE- ‘Ελεγχος θεραπευτικής αγωγής

- Ρίσκα χρήσεις συμπληρωμάτων διατροφής

- Διαδικασία δειγματοληψίας

Στο Σεμινάριο της Άρσης Βαρών υπήρξε ενημέρωση και για το θέμα

-        KEA & Στοιχεία Εντοπισμού (Whereabouts)

Ο Διοικητής του ΕΟΚΑΝ,  ιατροδικαστής Δρ. Γρηγόρης Λέων, δήλωσε Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ  εφαρμόζει τα υψηλότερα πρότυπα αντί -ντόπινγκ σε παγκόσμιο επίπεδο και είναι σύμμαχος των αθλητών στην κοινή αποστολή για ένα καθαρό αθλητισμό. Συνεχίζουμε μέσα από την ενημέρωση και την πρόληψη την ουσιαστική συνεργασία με τις Ομοσπονδίες στη μάχη κατά του ντόπινγκ »

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι