Ε.Ο.ΚΑ.Ν.

Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ

Μνημόνιο συνεργασίας με τον Οργανισμό αντι-ντόπινγκ της Αυστρίας

Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποίησε την Τετάρτη και την Πέμπτη (20 και 21 Οκτωβρίου), ο Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Οργανισμού αντι-ντόπινγκ της Αυστρίας (NADA Austria) Michael Cepic. 

Ο κύριος Cepic είναι επίσης Πρόεδρος του Οργανισμού αντι-ντόπινγκ Κεντρικής Ευρώπης (CEADO), ο οποίος αριθμεί οκτώ μέλη και είναι αναγνωρισμένος από τον WADA. 

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ξεναγήθηκε στα νέα γραφεία του Ε.Ο.ΚΑ.Ν. και παρουσίασε αναλυτικά τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του Αυστριακού Οργανισμού αντι-ντόπινγκ. Επίσης, εξήγησε μεταξύ άλλων, τον τρόπο με τον οποίο γίνεται οι έλεγχοι, η διαχείριση των αποτελεσμάτων, αλλά και η εκπαίδευση αθλητών και υποστηρικτικού προσωπικού.

Παράλληλα ενημερώθηκε για τα βήματα προόδου που έχει κάνει ο Ε.Ο.ΚΑ.Ν. σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα λειτουργίας του, ώστε να είναι πλήρως εναρμονισμένος με τον κώδικα του WADA.

Ο Ε.Ο.ΚΑ.Ν. και ο Αυστριακός Οργανισμός αντι-ντόπινγκ, υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με βάση το οποίο θα καταρτιστεί κοινό σχέδιο δράσης και πρόγραμμα αντι-ντόπινγκ διαδικασιών, απόλυτα εναρμονισμένα με τον διεθνή κώδικα.

Στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο κ. Cepic, συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Ε.Ο.ΚΑ.Ν. Δρ Γρηγόρη Λέων, τον Εκτελεστικό Διευθυντή Γιώργο Ροδινό και τον Υπεύθυνο Εκπαίδευσης Παναγιώτη Πανούτσο-Talkowski, ξεναγήθηκε στο Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας.

 «Ήταν μια μοναδική ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για το ντόπινγκ και την καταπολέμησή του με έναν Οργανισμό, ο οποίος είναι από τους πρωτοπόρους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η συνεργασία μας με τον κύριο Cepic, αλλά και όλη την ομάδα του Αυστρίας, θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα», τόνισε ο Διοικητής του Ε.Ο.ΚΑ.Ν., Δρ Γρηγόρης Λέων.

«Στόχος μας είναι η συνεργασία. Να μεταλαμπαδεύσουμε στον Ελληνικό Οργανισμό, την τεχνογνωσία και την εμπειρία μας. Το μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, είναι ένα πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Είμαι βέβαιος πως θα έχουμε μια εποικοδομητική επικοινωνία με τον Ελληνικό Οργανισμό», τόνισε ο κ. Cepic.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι