Ε.Ο.ΚΑ.Ν.

Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για Αθλητές Κ.Ε.Α.


Την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ, πραγματοποίησε διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο για αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στον Κατάλογο Ελεγχομένων Αθλητών (Κ.Ε.Α.).         

 

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν από τους εισηγητές του σεμιναρίου για διάφορα θέματα ντόπινγκ και αντι-ντόπινγκ διαδικασιών, όπως :

 

-Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις τους με βάση τον κώδικα του WADA

-Τη διαδικασία δειγματοληψίας

-Το σύστημα ADAMS και τη διαδικασία συμπλήρωσης των whereabouts

-Τον κατάλογο απαγορευμένων ουσιών και μεθόδων, όπως και τις παραβάσεις του κώδικα

-Τα TUE (Εξαίρεση Θεραπευτικής Χρήσης) και την εφαρμογή τους

-Τη σημασία και το ρόλο των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος στο αντι-ντόπινγκ

 

Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων πάνω σε όλα τα θέματα του σεμιναρίου ήταν μεγάλο, καθώς έγιναν αρκετές ερωτήσεις προς τους εισηγητές, οι οποίοι έδωσαν τις απαραίτητες διευκρινήσεις με τις απαντήσεις τους.

 

Τους αθλητές και τις αθλήτριες που συμμετείχαν στο επιμορφωτικό σεμινάριο καλωσόρισε ο διοικητής του Ε.Ο.ΚΑ.Ν. ιατροδικαστής Δρ Γρηγόρης Λέων, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: "Το 2022 ήταν μια χρονιά κατά την οποία αυξήθηκαν αισθητά οι έλεγχοι και ιδιαίτερα οι αιφνιδιαστικοί σε σχέση με το 2021, παρ' όλα αυτά ο ελληνικός αθλητισμός παρέμεινε σε υψηλό επίπεδο, φέρνοντας σημαντικές επιτυχίες στη χώρα μας. Αυτό μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τη μάχη για ένα καθαρό αθλητισμό, με τον Ε.Ο.ΚΑ.Ν. πάντα σύμμαχο, στο πλευρό των αθλητών".


                                                    

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι