Ε.Ο.ΚΑ.Ν.

Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ

Εκπαίδευση και ενημέρωση των εκπροσώπων των Ομοσπονδιών

Η στενότερη και πιο ουσιαστική συνεργασία ανάμεσα στον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης Ντόπινγκ και τις Ομοσπονδίες όλων των αθλημάτων, ήταν ο βασικός στόχος δύο εκπαιδευτικών σεμιναρίων που οργάνωσε και πραγματοποίησε ο Ε.Ο.ΚΑ.Ν. με απόλυτη επιτυχία.

Μετά από σχετική πρόσκληση του Οργανισμού, το διήμερο 27 και 28 Σεπτεμβρίου, εκπρόσωποι και στελέχη όλων των Ομοσπονδιών των Ολυμπιακών αθλημάτων, αλλά και των μη Ολυμπιακών αθλημάτων, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα γραφεία του Ε.Ο.ΚΑ.Ν. στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών.

Τα δύο αυτά εκπαιδευτικά σεμινάρια με τη συμμετοχή του Διοικητή Δρ Γρηγόρη Λέων, αλλά και στελεχών του Οργανισμού ως εισηγητών, ήταν τα πρώτα τα οποία πραγματοποιήθηκαν δια ζώσης στα γραφεία του Ε.Ο.ΚΑ.Ν., κάτι το οποίο δεν ήταν εφικτό μέχρι τώρα λόγω της πανδημίας.

Το πιο σημαντικό όμως είναι, ότι αποτέλεσαν το επιστέγασμα μιας προσπάθειας που ξεκίνησε εδώ και μερικές εβδομάδες από τον Ε.Ο.ΚΑ.Ν., για τον καλύτερο και πιο αποτελεσματικό συντονισμό μεταξύ όλων των Ομοσπονδιών και του Οργανισμού πάνω σε θέματα ντόπινγκ και αντι-ντόπινγκ διαδικασιών. Αυτό επιτεύχθηκε, χάρη στην πρωτοβουλία του Ε.Ο.ΚΑ.Ν., την οποία και αγκάλιασαν οι Ομοσπονδίες, για τον ορισμό εκπροσώπων, οι οποίοι θα λειτουργούν ως "σύνδεσμοι", έχοντας την ευθύνη για τη συνεργασία των δύο πλευρών.

Η ανταπόκριση ήταν κάτι παραπάνω από θετική και η ενεργοποίηση των αθλητικών Ομοσπονδιών για την εκπαίδευση των αθλητών τους πάνω σε θέματα ντόπινγκ, μόνο θετικά αποτελέσματα θα έχει στη μάχη που δίνουμε όλοι μαζί για ένα καθαρό αθλητισμό, μακριά από απαγορευμένες ουσίες.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι