Ε.Ο.ΚΑ.Ν.

Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ

Σύμφωνο συνεργασίας ανάμεσα στον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης Ντόπινγκ και την Επιτροπή Αντι-ντόπινγκ της Τσεχίας

Σε υπογραφή Μνημονίου Αμοιβαίας Συνεργασίας, προχώρησαν ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ και η Επιτροπή Αντι-ντόπινγκ της Τσεχίας (Czech Anti-Doping Committee).

 

Ο Διοικητής Δρ Γρηγόρης Λέων, επικεφαλής κλιμακίου του Ε.Ο.ΚΑ.Ν., επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία της CADC, όπου μαζί με τον Διευθυντή Δρ Jiří Janák, επιβεβαίωσαν με τον πλέον επίσημο τρόπο, την έναρξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο Οργανισμών, στο πλαίσιο κοινών δράσεων κατά του ντόπινγκ.

 

Οι δύο πλευρές, όπως είχε συμβεί και κατά την επίσκεψη του Δρ Janák πριν από μερικές εβδομάδες στην Αθήνα, είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν εμπειρίες και να ανταλλάξουν ιδέες σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η διαχείριση αποτελεσμάτων, οι έλεγχοι, καθώς και σε εκείνον της έρευνας και συλλογής πληροφοριών.

 

Αυτοί είναι και οι τομείς, όπου θα υπάρξει και ευρύτερη μελλοντική συνεργασία ανάμεσα στην ελληνική και την τσεχική πλευρά, όπως προβλέπει και το μνημόνιο. Άλλωστε πριν από τις επίσημες υπογραφές, είχαν προηγηθεί συναντήσεις των στελεχών της ελληνικής αποστολής με τους ομολόγους τους, όπου οι οικοδεσπότες πραγματοποίησαν εκτενείς παρουσιάσεις του έργου τους.

 

«Όπως εμείς με χαρά δεχθήκαμε τη βοήθεια ξένων Οργανισμών, στην αρχή της προσπάθειάς μας να βγάλουμε τη χώρα μας από την επιτήρηση του WADA, έτσι και τώρα, με την εμπειρία που έχουμε πλέον, είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε άλλους Οργανισμούς, ώστε να βελτιώσουν τον τρόπο δουλειάς τους. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι’ αυτό καθώς μέσα από τέτοιες συνεργασίες μόνο οφέλη αποκομίζουν όλες οι πλευρές και βεβαίως, είμαστε και περήφανοι που πλέον η Ελλάδα και ο Ε.Ο.ΚΑ.Ν. καθιερώνονται στη συνείδηση των ανθρώπων που ασχολούνται πανευρωπαϊκά και παγκόσμια με την καταπολέμηση του ντόπινγκ, ως μια χώρα και ένας Οργανισμός που πρωτοπορούν», τόνισε ο Διοικητής του Ελληνικού Οργανισμού, ιατροδικαστής Δρ Γρηγόρης Λέων μετά την υπογραφή του μνημονίου.

 

Από την πλευρά του, ο Δρ Jiří Janák, πρόσθεσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που αυτό, το οποίο υποσχεθήκαμε εγώ και ο Δρ Λέων κατά την επίσκεψή μου στην Αθήνα, έγινε πραγματικότητα πολύ γρήγορα και καταφέραμε να σφραγίσουμε και επίσημα αυτή την πολλά υποσχόμενη συνεργασία. Πιστεύω ότι τα πιο έμπειρα στελέχη του Ε.Ο.ΚΑ.Ν., μπορούν να μας εμπνεύσουν με πολλούς τρόπους, ώστε να κάνουμε βήματα μπροστά».

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι