Ε.Ο.ΚΑ.Ν.

Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ

Η Ελλάδα στο Συνέδριο του Συμβουλίου της Ευρώπης για το αντιντόπινγκ – Η χώρα μας υποψήφια για το Παγκόσμιο Συνέδριο του WADA

Ο Διοικητής του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ, ιατροδικαστής Δρ Γρηγόρης Λέων, συνοδευμένος από τον Εκτελεστικό Διευθυντή Γιώργο Ροδινό, εκπροσώπησαν την Ελλάδα στην 57η συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (CAHAMA), η οποία πραγματοποιήθηκε 9-11 Μαΐου στα γραφεία του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο.

 

Ο Ε.Ο.ΚΑ.Ν. έδωσε δυναμικό παρών στις εργασίες του συνεδρίου, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά, πως η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη μάχη κατά του ντόπινγκ και σε διεθνές επίπεδο.

 

Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε η ομιλία του Δρ Λέων στα μέλη της Επιτροπής.

Ο Διοικητής του Οργανισμού, ανακοίνωσε την ελληνική υποψηφιότητα και ταυτόχρονα έκανε μια πρώτη παρουσίασή της, για τη διοργάνωση του 6ου Παγκοσμίου Συνεδρίου του WADA για το ντόπινγκ στον Αθλητισμό, το 2025.

 


Πρόκειται για την κορυφαία διοργάνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ, στην οποία εκατοντάδες εκπρόσωποι του αθλητικού κινήματος από όλο τον κόσμο καταθέτουν τις απόψεις τους για έναν καθαρό αθλητισμό.

 

Παράλληλα ο Δρ Λέων έκανε και ένα μίνι απολογισμό των πεπραγμένων του Ε.Ο.ΚΑ.Ν. τους τελευταίους δέκα μήνες, στάθηκε στα βήματα προόδου που έχουν γίνει, στην έξοδο της Ελλάδας από τη λίστα των χωρών που επιτηρούνται από τον WADA, ενώ αναφέρθηκε και στα μελλοντικά σχέδια που στόχο έχουν να καθιερώσουν τον Οργανισμό στη συνείδηση του αθλητικού κόσμου, αλλά και της κοινής γνώμης, εντός και εκτός συνόρων, ως έναν εκ των κορυφαίων στη μάχη κατά του ντόπινγκ.

 

Η παρουσία και ενεργή συμμετοχή του Ε.Ο.ΚΑ.Ν. στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης έχει ξεχωριστή σημασία, καθώς η CAHAMA συντονίζει της θέσεις των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη της πολιτικής κατά του ντόπινγκ, αλλά και με την παράλληλη προώθησή τους, στον Παγκόσμιο Οργανισμό. 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι