Ε.Ο.ΚΑ.Ν.

Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ

Ο Διοικητής του Ε.Ο.ΚΑ.Ν. Δρ Γρηγόρης Λέων στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104.9

Στην εκπομπή «Επτά και βλέπουμε» στο ραδιοφωνικό σταθμό ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104.9, του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στη Θεσσαλονίκη, φιλοξενήθηκε σήμερα ο Διοικητής του Ε.Ο.ΚΑ.Ν. Δρ Γρηγόρης Λέων.

Συνοπτικά τα όσα είπε στη δημοσιογράφο Αναστασία Τελιανίδου:

Ο Ε.Ο.ΚΑ.Ν. είναι πλέον ένας οργανισμός, πλήρως εναρμονισμένος με τα διεθνή πρότυπα και η Ελλάδα δεν βρίσκεται πια υπό την επιτήρηση του WADA. Ο Οργανισμός στελεχώθηκε με έμπειρα άτομα που ασχολούνται χρόνια με το αντι-ντόπινγκ, αλλά και νέα παιδιά με σπουδές στο αντικείμενο. Όλα αυτά έχουν φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς, όπως για παράδειγμα οι έλεγχοι, ένας πολύ νευραλγικό τμήμα, το οποίο ενισχύουμε αυτή την εποχή, με 64 νέους δειγματολήπτες. Είναι οι συνεργάτες μας, οι οποίοι καλούνται να κάνουν αιφνίδιους και προγραμματισμένους ελέγχους στους αθλητές. Μέχρι τώρα ήταν λίγοι, περίπου 30 και η πλειοψηφία, είχε ως βάση την Αθήνα. Καλούμε λοιπόν, όσους ενδιαφέρονται και τους ελκύει το αντικείμενο να καταθέσουν τα χαρτιά τους, καθώς έχουμε προκηρύξει έμμισθες θέσεις σε όλη την Ελλάδα. Θέλουμε συνολικά να έχουμε περίπου 100 δειγματολήπτες, σε κάθε γωνιά της χώρας, ώστε να εντατικοποιήσουμε τους ελέγχους σε όλα τα αθλήματα Θέλουμε ανθρώπους που αγαπούν τον αθλητισμό και που τους ενδιαφέρει το αντι-ντόπινγκ».

«Από τη στιγμή που δεν είμαστε πλέον υπό επιτήρηση, στόχος μας είναι οι συνεργασίες με όλους τους φορείς που έχουν σχέση με τον αθλητισμό: ομοσπονδίες αθλημάτων και διοργανώτριες αρχές πρωταθλημάτων. Ένα κομμάτι αυτών των συνεργασιών είναι τα εκπαιδευτικά προγράμματα. Η ενημέρωση και η εκπαίδευση είναι ο δεύτερος πυλώνας του Ε.Ο.ΚΑ.Ν. μετά τους ελέγχους. Θέλουμε να μάθουμε κυρίως στα νέα παιδιά τους κινδύνους των απαγορευμένων ουσιών και από το νέο χρόνο, διευρύνουμε την εκπαίδευση και στα σχολεία, καθώς το πρόγραμμά μας εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας. Από το 2022 λοιπόν, θα μπούμε και στα σχολεία, σε όσα περισσότερα μπορούμε σε όλη τη χώρα και το πρόγραμμά μας, απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου, μια πολύ ευαίσθητη ηλικιακά κατηγορία».

Όλη η συνέντευξη υπάρχει στο κανάλι του E.O.KA.N. στο YouTube στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=wpn9LnNKZtw

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι