Ε.Ο.ΚΑ.Ν.

Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ

Εκπαιδευτικό σεμινάριο Σ.Ε.Γ.Α.Σ για αθλητές 15-18 ετών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, το εκπαιδευτικό σεμινάριο για αθλητές του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., ηλικίας 15-18 ετών.

Η εκπαιδευτική διαδικασία σε αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες είναι πολύ σημαντική κι ένας από τους στόχους του Οργανισμού, ώστε οι εκκολαπτόμενοι αυριανοί πρωταθλητές να είναι σφαιρικά ενημερωμένοι γύρω από τους κινδύνους του ντόπινγκ, αλλά για τις σωστές αντι-ντόπινγκ διαδικασίες.

Τα θέματα του σεμιναρίου ήταν: εισαγωγή στις αθλητικές αξίες, οι συνέπειες του ντόπινγκ στην κοινωνία αλλά και στην υγεία, ιστορική αναδρομή στην καταπολέμηση του ντόπινγκ σε παγκόσμιο επίπεδο, δικαιώματα και υποχρεώσεις των αθλητών, διαδικασία ελέγχου και βασικές αρχές καταπολέμησης ντόπινγκ, αλλά και ο ρόλος των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος στο αντι-ντόπινγκ.

Όλες οι εισηγήσεις των ομιλητών ήταν προσαρμοσμένες στη ηλικιακή κατηγορία των αθλητών ώστε να είναι απόλυτα κατανοητές. 

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο Διοικητής του Οργανισμού Δρ Γρηγόρη Λέων, ο οποίος τόνισε πως: «Η χώρα μας έκανε τους τελευταίους μήνες μια πολύ μεγάλη προσπάθεια ώστε να είναι απόλυτα συμμορφωμένη με το Διεθνή Κώδικα του WADA. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, που η πρώτη εκπαιδευτική διαδικασία σε νεαρούς αθλητές, είναι σε εσάς, τους αθλητές του στίβου, καθώς με τον κλασσικό αθλητισμό ασχολούνται χιλιάδες νέοι και νέες σε όλη την Ελλάδα».

Τα σεμινάρια για αθλητές αντίστοιχων ηλικιακών κατηγοριών θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα με τη συνεργασία και άλλων ομοσπονδιών.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Χρήσιμοι Σύνδεσμοι