Ε.Ο.ΚΑ.Ν.

Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ

Έναρξη εκπαιδευτικής διαδικασίας αθλητών

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια του Ε.Ο.ΚΑ.Ν. για τους Έλληνες αθλητές, που συμπεριλαμβάνονται στον Κατάλογο Ελεγχόμενων Αθλητών (Κ.Ε.Α.), άρχισαν χθες και θα διαρκέσουν ως τις 29 Σεπτεμβρίου.

Η εκπαιδευτική διαδικασία διαρκεί τέσσερις ώρες, αφορά περίπου 220 αθλητές, χωρισμένους σε επτά γκρουπ και πραγματοποιείται εξ αποστάσεως.

Η ενημέρωση πάνω σε θέματα ντόπινγκ αλλά και διαδικασίες αντί-ντόπινγκ, είναι προαπαιτούμενo από τον Παγκόσμιο Οργανισμό (WADA), τόσο για τον Ε.Ο.ΚΑ.Ν., όσο και για τους αθλητές.

Τη Δευτέρα (20/9) παρακολούθησαν το σεμινάριο αθλητές της κολύμβησης, της κωπηλασίας και της ιστιοπλοΐας, την Τρίτη (21/9) είναι η σειρά αθλητών της πυγμαχίας, της πάλης, του καράτε και του τζούντο και θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα αθλήματα.

Θέματα του σεμιναρίου, το οποίο συντονίζει ο Παναγιώτης Πανούτσος-Talkowski (Υπεύθυνος Εκπαίδευσης του Ε.Ο.ΚΑ.Ν.), οι αξίες του αθλητισμού και οι κοινωνικές συνέπειες του ντόπινγκ, οι συνέπειες στην υγεία των αθλητών, δικαιώματα και υποχρεώσεις με βάση τον Κώδικα του WADA, οι διαδικασίες δειγματοληψίας στην εποχή του Covid, το σύστημα ADAMS και οι διαδικασίες εντοπισμού, η κατ’ Εξαίρεση Χρήση για Θεραπευτικούς Σκοπούς (T.U.E.), αλλά και ο ρόλος των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος στο αντί-ντόπινγκ.

«Η αναμόρφωση του εκπαιδευτικού προγράμματος, η στελέχωση του οργανισμού με το απαραίτητο έμψυχο δυναμικό, η ανανέωση της ιστοσελίδας (www.eokan.gr), το νέο λογότυπο και η ενεργοποίηση στα social media, αναδεικνύουν το νέο μας πρόσωπο» δήλωσε ο Διοικητής του Ε.Ο.ΚΑ.Ν., Δρ Γρηγόρης Λέων.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι